zondag 18 maart 2012

Reinhard Mey - Als de dag van toen LP (1976)


Intercord 885 087 Holland

Reinhard Mey - Alles komt, zoals het komen moet


Reinhard Mey - Boven de wolken


Reinhard Mey - De bekentenisReinhard Mey - De oude beer is doodReinhard Mey - Goede nacht vrienden


Reinhard Mey - Soms zou ik mijn hond willen zijn

6 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een indrukwekkende verzameling hebt u tot stand weten te brengen! Reinhard Mey heeft inderdaad het nodige in het Nederlands gezongen. Als de dag van toen werd een regelrechte hit. Toch vond ik er wat vreemds aan, want bijna geen zin is goed Nederlands en een aantal ervan is op de keper beschouwd ronduit onbegrijpelijk. Toch begreep iedereen de bedoeling van het lied en blijkt taal niet zo'n probleem. Nog voordat Mey met zijn vertaling op de markt kwam, had ik 'Wie vor Jahr und Tag' vertaald als 'Sinds jaar en dag'. Mijn versie bleef vervolgens op de plank liggen. Onlangs besloot ik er toch maar eens een opname van te maken. Die is op Youtube te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=jU7SK_YBq8g.
  Met vriendelijke groet,
  Karel de Vey Mestdagh

  BeantwoordenVerwijderen
 3. groot compliment. daar kan de tekstdichter van Waarheen, waarvoor -alsmede schrijver van het begeleidende boek van het eerste seizoen Big Brother- dhr. Karel Hillen een punt aan zuigen.

  BeantwoordenVerwijderen


 4. Wat fantastisch dat er zoveel buitenlandse artiesten in het Nederlands gezongen hebben! Wat een groot compliment voor onze taal! Ik zit in Australia en ik geef Nederlandse les aan Engelstaligen. Ik realiseer me steeds meer hoe moeilijk het is om Nederlands te leren en ik vind dat Reinhardt Mey een geweldige job heeft gedaan met de vertaling en de uitspraak. Ik vind dat hij ook heel sympathiek overkomt. Ik heb me altijd afgevraagd waarom hij in het Nederlands gezongen heeft. Weet iemand dat?
  Groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vraag mij ook af hoe Reinard Mey zo goed en blijkbaar snel, Nederlands heeft leren spreken. Frans al in Berlijn, voor zijn Abitur, dat is logisch. Maar Nederlands? Hij komt niet uit de Grensstreek..

  BeantwoordenVerwijderen